Tā var būt, raksta žurnāls, norādot, ka viss atkarīgs no tā, vai pirkums saucas "kotlešu masa" vai "maltā gaļa". Maltā gaļa satur mazāk kā 1% sāls, savukārt kotlešu masai atļauts pievienot vairāk sāls, dažādas garšvielas un citads sastāvdaļas, arī dažādas pārtikas piedevas jeb E vielas.
Par gaļas rozā toni "atbildīgas", piemēram, pārtikas piedevas, kas slēpjas zem cipariem E250 un E251. Tādēļ, pērkot malto gaļu, vispirms iepazīsties ar produkta marķējumu vai palūdz pārdevējam izdrukāt to, lai zinātu, ko pērc.
Protams, lai izvairītos no dažādiem pārsteigumiem, vislabāk nopirkt gabalu gaļas un samalt to pašam.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit