Jau kopš bērnības mums tiek mācīts, ka zupa ir vērtīgs un veselīgs ēdiens. Un diez vai kādam varētu būt kas iebilstams pret spēcinošu vistas zupiņu vēsā ziemas dienā vai atsvaidzinošu auksto zupu, kas lieliski remdē izsalkumu tveicīgā vasaras novakarē. Bet ko tu teiktu, ja kāds laipni piedāvātu nobaudīt sikspārņa, bruņurupuča vai bezdelīgu ligzdu zupu? Un tas nebūt nav viss – oddstuffmagazine.com apgalvo, ka daudzviet pasaulē par delikatesēm tiek uzskatītas zupas no, mūsuprāt, pilnīgi nebaudāmām sastāvdaļām.
1. "Kiburu" zupa
Šī zupa ir Kilimandžaro kalna pakājē dzīvojošās Čaga cilts iecienīts ēdiens. Galvenās "Kiburu" sastāvdaļas ir banāni un kafija, jo tās aug tuvākajā apkārtnē un ir viegli pieejamas. Tici vai ne, bet trešā zupas sastāvdaļa ir dubļi, kas tiek izmantoti kā garšviela. Labā ziņa ir tāda, ka "Kiburu" pagatavošana esot neticami vienkārša.