Tāpēc ar katru gadu desmitu arvien lielākā cieņā un godā tiek turēti gan vīna, gan konjaka un viskija darītavu meistari, kuru pārziņā ir blendēšana - dažādu izejvielu sajaukšana īstajās proporcijās. Mēdz teikt, ka šo amatu mācās visu mūžu un pat dzīves nogalē neviens blenda meistars nevar teikt, ka ir visā pilnībā apguvis šo mākslu. Un katrā no lielākajām darītavām ir bijuši vai ir meistari, kuru blendi kļuvuši leģendāri un tiek saglabāti nākamajām paaudzēm.
Tā februārī Rīgā viesojās vienas no pasaulē zināmākās Skotijas viskija darītavas "Grant's" sūtnis Robs Allansons, kurš Latvijas viskija cienītājus, profesionāļus un interesentus iepazīstināja ar viskija blendēšanas pamatiem. Vienu no šīm sesijām apmeklēja arī portāls "Tasty.lv".
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit