Šai ziņā francūži nav skopi - viņi labprāt dalās ar savu pieredzi, zināšanām, receptēm, produktiem, vīniem, lai gardēži un vienkārši garšīgas maltītes cienītāji varētu Francijas garšas un smaržas izbaudīt ne tikai restorānos, bet "uzburt" arī mājas virtuvē.
Šogad Francija ir nākusi klajā ar pavisam unikālu, starptautiska mēroga pasākumu "Gout de France" ("Francijas garša"), kas martā risināsies 152 pasaules valstīs, arī Latvijā. Pasākuma iniciatori ir Francijas Ārlietu un starptautiskās attīstības ministrs Lorāns Fabiuss un šefpavārs Alēns Dikass (Alain Ducasse). Pasākuma kulminācija būs 19.martā, kad visās pasākuma dalībvalstīs notiks īpašas vakariņas, aicinot cilvēkus ieturēt maltīti franču stilā jeb "a la francaise" un "cildinot Francijas kulināro mantojumu", teikts programmā. Akcijā ir iesaistījušies 1000 šefpavāru piecos kontinentos, kas sagatavos 1000 īpašu ēdienkaršu, veltītu šai dienai.