Foto: Reuters/Scanpix
Šogad Francija ir nākusi klajā ar pavisam unikālu, starptautiska mēroga pasākumu "Gout de France" ("Francijas garša"), kas martā risināsies 152 pasaules valstīs, arī Latvijā. Pasākuma iniciatori ir Francijas Ārlietu un starptautiskās attīstības ministrs Lorāns Fabiuss un šefpavārs Alēns Dikass (attēlā). Pasākuma kulminācija būs 19.martā, kad visās pasākuma dalībvalstīs notiks īpašas vakariņas, aicinot cilvēkus ieturēt maltīti franču stilā jeb "a la francaise" un "cildinot Francijas kulināro mantojumu", teikts programmā. Akcijā ir iesaistījušies 1000 šefpavāru piecos kontinentos, kas sagatavos 1000 īpašu ēdienkaršu, veltītu šai dienai.

Latvijas Pavāru kluba prezidente un restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova portālam "Tasty.lv" stāsta, kādēļ Latvijas restorāni netiek iekļauti pasaules ietekmīgākajā kulinārajā ceļvedī, nesaņemot prestižāko vērtējumu - "Michelin" zvaigznes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!