Foto: Shutterstock
Jau trešo pavasari Latvijas vīna pazinēju un cienītāju aprindās valda īpaši dzirkstošs noskaņojums, ko rada "Riga Wine & Champagne" festivāls. Populārākais no festivāla pasākumiem, "Burbuļu parāde", kurā interesentiem tiek piedāvāts izmēģināt un iepazīties ar izcilākajiem šampaniešiem un dzirkstošajiem vīniem, allaž ir izpārdots - kurš atteiksies no iespējas iemalkot 27 gadus vecu "De Vinoge Millessime", kas Latvijā nav pieejams, vai 200 eiro vērto "Louis Roederer Cristal 2006".

Šis festivāls nav tikai vīna degustācija "Nordea lielajā burbuļu parādē", vīna "precināšana" ar ēdienu "Ēd, dzer, balso" vakariņās vai galā vakariņas, kurās atnākušie mainās ar saviem iemīļotajiem šampaniešiem no savas "kolekcijas". Tās ir meistarklases un lekcijas, kurās pasaulē atzīti vīna eksperti iepazīstina ar izciliem šampanieša paraugiem, stāsta par jaunākajām tendencēm un atbild uz visneparastākajiem jautājumiem, jo dīvainu jautājumu par vīnu nav!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!