melna kafija
Foto: Shutterstock
Kāds, iespējams, kafiju salīdzina ar narkotikām, bet cits bez rīta kafijas nespēj nodzīvot ne dienu. Ik pa laikam kāds cenšas pierādīt kafijas kaitīgumu vai vērtīgumu. Īstu kafomānu visi šie spriedelējumi neinteresē, bet kā ar tiem, kas tikai sāk pierast pie kafijas, tomēr uztraucas par savu veselību?

Protams, lietojot jebkuru produktu, ir jāievēro mērenība. Tomēr ir vismaz 11 būtiski iemesli, kādēļ nevajadzētu atteikties no smaržīgās, enerģiju dodošās rīta kafijas.

Kafija - bagātīgs antioksidantu avots
Vai tu zināji, ka kafijā ir 4 reizes vairāk antioksidantu kā zaļajā tējā? Turklāt pupiņu grauzdēšana nesamazina antioksidantu koncentrāciju kafijā, bet, tieši otrādāk, palielina. Antioksidanti palīdz aizsargāt organismu no brīvo radikāļu veidošanās. Savukārt brīvie radikāļi ir aktīvi atomi vai atomu grupas, kas spēj izraisīt šūnu bojājumus, vājinot imūnsistēmu un veicinot infekciju, un dažādu deģeneratīvu slimību attīstīšanos. Zinātnieki uzskata, ka brīvo radikāļu radīts bojājums ir arī organisma novecošanās pamatā. Tātad kafija uztur tevi jaunu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!