ēdiens uzturs diēta
Foto: Shutterstock
Puse jeb 51% Latvijas iedzīvotāju ikdienā nelieto sabalansētu uzturu un ēd to, ko kārojas. Turklāt vairāk nekā trešdaļa jeb 36% ēd neveselīgu ēdienu, savukārt gandrīz 70% uzturā regulāri lieto pusfabrikātus, secināts līdz šim vērienīgākajā Latvijas iedzīvotāju ēšanas un gatavošanas paradumu pētījumā, ko veicis Rimi Latvia sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Lai Latvijas cilvēkus iedvesmotu ēst daudzveidīgi un garšīgi, Rimi sāk jaunu iniciatīvu gardākai dzīvei – Rimi Gardēži.

Lai iedrošinātu Latvijas cilvēkus garšīgākai dzīvei un jauniem atklājumiem virtuvē, Rimi Gardēžu komandā spēkus apvienojuši šefpavārs Normunds Baranovskis, vīnzinis Mārcis Mitrevics, ēdiena mākslas kritiķe Signe Meirāne, delikatešu maģistre Liene Zemīte, veselīga uztura māksliniece Inga Pūce un garšvielu pētnieks Mārtiņš Sirmais.

"Mēs, Rimi, ticam, ka labs ēdiens ir pamats tam, lai cilvēki būtu laimīgi, veseli un enerģiski. Taču diemžēl, jau 18 gadus rūpējoties par Latvijas iedzīvotāju ikdienas maltītēm, redzam, ka daudzi joprojām nenovērtē uztura daudzveidības nozīmi, izvēlas sen pārbaudītus un tradicionālus pārtikas produktus, ļoti piesardzīgi izmēģina jaunas garšas un bieži vien baidās eksperimentēt virtuvē. Tādēļ, lai ikvienu iedvesmotu gardākām maltītēm un palīdzētu atklāt sevī pavāra potenciālu, kopā ar labāko garšu pazinējiem – Rimi Gardēžu komandu esam izstrādājuši daudzveidīga uztura un gatavošanas programmu," stāsta Valdis Turlais, Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!