Foto: Shutterstock
Ir grūti iedomāties ēdiena gatavošanu bez garšvielām. Katram virtuvē ir neskaitāmas kārbiņas un trauciņi ar aromātisko saturu. Visticamākais, ka tu nedomā par to, vai šīs piedevas ir veselīgas vai nav. Tomēr garšvielas ne tikai uzlabo ēdiena garšu un smaržu, bet arī iedarbojas uz organisma labsajūtu un veselību kopumā.

Pasaulē tiek lietots neskaitāms daudzums garšvielu. Katrai no tām ir ne tikai sava smarža, krāsa un pielietojuma tradīcija, bet katrai ir arī savas unikālās vērtīgās īpašības.

Nedaudz vēstures
Bija laiks, kad garšvielas bija vērtīgākas kā zelta stieņi, tās dāvināja karaļiem un īpaši nozīmīgiem cilvēkiem. To vārdā tika atklātas jaunas zemes un kontinenti, tika izveidoti jauni tirdzniecības ceļi. Jo bagātāks bija nams, jo vairāk garšvielu lietoja tā virtuvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!