Kokteiļu jaukšanas meistarklase - 5
Foto: DELFI
Latvijā ienākot Rietumu pasaulei un tās iespējām, mūsu sabiedrība iepazinās ar daudz dažādām lietām, vietām un jaunām, nebijušām pieredzēm. Īpaši tas attiecināms uz garšu pasauli - pasaule, kas atvērta ceļotājiem un piedāvā visiespējamās nacionālos ēdienus, bet pašu mājās eksotiski augļi, garšvielas, ēdieni un dzērieni ir nu jau pierasta lieta teju ikvienā mājsaimniecībā, kas padomju laikos vēl pirms 33 gadiem nebija ne iedomājams.

Līdz ar to mēs baudīšanā jeb pareizāk izbaudīšanā esam diezgan "jauna" nācija, un tā ir sava veida priekšrocība, kas sniedz vienreizējās pirmatklāsmes sajūtas, turklāt ļauj daudz drosmīgāk un nepiespiestās sekot jaunākajām pasaules tendencēm, kas lauž vispārpieņemtos stereotipus un uzdrošinās ignorēt it kā stingros "klasiskos" kanonus.

Marta nogalē Rīgā bija ieradies viens no šādiem jaunu ceļu un garšu meklētājiem un "sludinātājiem", pasaulē atzīts bārmeņu lietu eksperts Tims Eteringtons-Džadžs (Tim Etherington-Judge), kurš Latvijas vadošos bārmeņus meistarklasē iepazīstināja ar jaunākajām kokteiļu radīšanas tendencēm un sastāvdaļām, kā arī informēja par iespēju piedalīties pasaules bārmeņu čempionātā "World Class", kurā no 2016. gada savu pārstāvi varēs izvirzīt arī Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!