Bet, vai tu zini, ka viena saldināta jogurta mazā kārbiņa var saturēt tikpat daudz cukura, kā viena Snikera tāfelīte? Kā iepērkoties zināt, kuru jogurtu pirkt un kuram nepievērst uzmanību?
Ražotāji mēdz pievienot dažādas ķīmiskās sastāvdaļas, emulgatorus, mākslīgās piedevas, konservantus, krāsvielas, modificētu cieti, stabilizatorus un citus sintētiskus elementus. Tas viss tiek darīts, lai uzlabotu garšu, pagarinātu produkta plaukta dzīvi un samazinātu izmaksas, diemžēl, šajā procesā ir aizmirsts cilvēks un viņa veselība. Iepērkoties rūpīgi lasi sastāvu un, jo mazāk jogurtā sastāvdaļu, jo tas dabīgāks un vērtīgāks. Tomēr dažas sastāvdaļas ir vērtīgas un tās tev jāmāk atpazīt. Kuras tās ir?
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit