brokastis jogurts mellenes
Foto: Shutterstock
Neapšaubāmi jogurta popularitāte pasaulē pieaug, jo tas ir veselīgs un vērtīgs pārtikas produkts, un, ja tu rūpējies par savu veselību, tad jogurtam būtu jābūt tavam ikdienas produktam.

Bet, vai tu zini, ka viena saldināta jogurta mazā kārbiņa var saturēt tikpat daudz cukura, kā viena Snikera tāfelīte? Kā iepērkoties zināt, kuru jogurtu pirkt un kuram nepievērst uzmanību?

Ražotāji mēdz pievienot dažādas ķīmiskās sastāvdaļas, emulgatorus, mākslīgās piedevas, konservantus, krāsvielas, modificētu cieti, stabilizatorus un citus sintētiskus elementus. Tas viss tiek darīts, lai uzlabotu garšu, pagarinātu produkta plaukta dzīvi un samazinātu izmaksas, diemžēl, šajā procesā ir aizmirsts cilvēks un viņa veselība. Iepērkoties rūpīgi lasi sastāvu un, jo mazāk jogurtā sastāvdaļu, jo tas dabīgāks un vērtīgāks. Tomēr dažas sastāvdaļas ir vērtīgas un tās tev jāmāk atpazīt. Kuras tās ir?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!