Sālītos citronus kā jebkuru garšvielu var pievienot pie sacepumiem, mērcēm, sautējumiem. Tie ēdiena garšas padara košākas, spēcīgākas un piesātinātākas. Sālīti citroni nekļūdīgi saderēs ar dažādiem zivju ēdieniem, vārītiem rīsiem un tadžīnas dienvidnieciskajiem sautējumiem. Tos var ēst kā uzkodu, arī nepievienojot ēdieniem. Uzkodās tie lieliski saderēs ar olīvām.
Citronu sāļo sulu var izmantot dažādās mērcēs gan salātiem, gan gaļai. Sula ir samērā sāļa ar rūgtuma piesitienu, tādēļ pievieno uzmanīgi kā jebkuru citu garšvielu. Ēdienam visbiežāk pievieno tikai sasmalcinātu miziņu, jo pats citrons ir kļuvis ļoti mīksts, bet reizēm var izmantot arī augļa mīkstumu.
Citronus iesālīt ir ļoti vienkārši un tos ledusskapī var glabāt 6 mēnešus. Piedāvājam recepti citronu sālīšanai un septiņas receptes, kurās tu vari izmēģināt sālītos citronus.