sālīti citroni
Foto: Shutterstock
Vidusjūras tautas citronus ir sālījušas jau gadsimtiem ilgi. To pielietojums un garšas buķete nav zaudējusi aktualitāti arī mūsdienu pasaules virtuves mākslā. Kādu brīdi sālim iedarbojoties uz citronu, no augļa izdalās sulas, bet pats citrons kļūst mīksts. Sulai mazinās skābums, bet piejaucas mizas rūgtuma nots, rodoties īpašai, neatkārtojamai, citronīgai garšvielai ar plašu pielietojumu. Kā un kur izmantot sālītos citronus?

Sālītos citronus kā jebkuru garšvielu var pievienot pie sacepumiem, mērcēm, sautējumiem. Tie ēdiena garšas padara košākas, spēcīgākas un piesātinātākas. Sālīti citroni nekļūdīgi saderēs ar dažādiem zivju ēdieniem, vārītiem rīsiem un tadžīnas dienvidnieciskajiem sautējumiem. Tos var ēst kā uzkodu, arī nepievienojot ēdieniem. Uzkodās tie lieliski saderēs ar olīvām.

Citronu sāļo sulu var izmantot dažādās mērcēs gan salātiem, gan gaļai. Sula ir samērā sāļa ar rūgtuma piesitienu, tādēļ pievieno uzmanīgi kā jebkuru citu garšvielu. Ēdienam visbiežāk pievieno tikai sasmalcinātu miziņu, jo pats citrons ir kļuvis ļoti mīksts, bet reizēm var izmantot arī augļa mīkstumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!