StockPot
Lai gan asākais garšaugs, kas latvietim vēsturiski pieejams, bijis, iespējams, sīpols, mārrutks vai ķiploks, modernajos laikos, kad Latvijas veikalos atrodamas pat ļoti eksotiskas garšvielas, ir diezgan daudz ļaužu, kas par savējo izvēlas ugunīgo čili un mīl to tik ļoti, ka ir gatavi gandrīz vai tējā cukura vietā bērt.

Vairākus gadus Rīgā čili mīļotājiem tiek rīkotas nelielas sacensības jeb "izaicinājums" ("StockPot Hero Challenge"), kurā jātiek galā ar īpaši asu ēdienu. Tā kā darīšana ir ar netipisku un pat necilvēcīgu asumu, šī "sacīkste" nenotiek uz apjomu, bet gan uz laiku - vidēja izmēra bļodiņas ugunīgais saturs jāpievārē 20 minūšu laikā. Tas, kurš to spējis, kļūst par "varoni" un saņem šo varoņdarbu apstiprinošu "sertifikātu" T-krekla veidā.

Izaicinājuma idejas autori ir neliela Rīgas restorāniņa "StockPot" īpašnieki Ričards un Linda Džonsoni, kuri savā ēstuvē klientus aplaimo ar autentisku indiešu, taizemiešu un reizēm britu virtuvi. ""StockPot Hero Challenge" ideja man radās pirms dažiem gadiem, kad daži mūsu pastāvīgie apmeklētāji lūdza, lai uztaisām kādu īpaši asu ēdienu," portālam "Delfi" stāsta Ričards Džonsons. "Latvieši visumā nav slaveni ar to, ka būtu čili mīļotāji, taču tas, iespējams, saistīts ar to, ka jums iepriekš nebija iespēja šo garšvielu dabūt un asie ēdieni te tiek ļoti "latviskoti". Taču rinda, kas katru dienu ir pie mums, pierāda, ka latviešiem garšo čili."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!