Kiprā dzīvojošā latviete Aelita Theodosiou aprīlī piedalījās veselos divos Kipras kulinārijas šova "Virtuve bez robežām" raidījumos. Aelita Tasty.lv pastāstīja ne tikai to, kā viņai gāja, bet arī sniedza ieskatus tajā, kā viņa saglabā latviešiem tik tuvos ēst gatavošanas paradumus jau 11 gadus, dzīvojot pavisam citā kultūrā.

Līdz kulinārijas šovam Aelita nonāca ar starptautiskā projekta "Europractices" palīdzību, kas ar šova palīdzību stāsta kipriešiem par dažādajām pasaules kultūrām. Pirmajā no raidījumiem, kura video varat redzēt zemāk, Aelita kipriešiem stāstīja un rādīja, kā gatavot kartupeļu pankūkas un "Peldošās salas". Raidījuma ietvaros viņa arī stāstīja par to, ko pati gatavo ikdienā, bet mums viņa atklāja, ka, viņasprāt, latvieši aizvien vairāk savā virtuvē ielaiž citu valstu nacionālo virtuvi, tādējādi aizmirstot par īstajām latviešu vērtībām.

Otrajā raidījumā Aelita bija īpaši pacentusies un studijā radījusi Līgo svētku un Jāņu dienas noskaņu, ap galvu liekot vainagu, kas pīts no Kiprā sastopamajiem savvaļas augiem, kas atgādina tos pašus, kurus jūnijā saplūkt pie mums. Studijā Aelita rādīja, kā gatavot piena dārzeņu zupu un siera salātus, bet līdzi viņa bija paņēmusi mājās gatavotus ķiploku grauzdiņus, ķimeņu sieru, auzu pārslu cepumus un medus dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!