Absolut Elyx - 31
Foto: Oskars Kupics
Kokteiļu kultūra pasaulē piedzīvo nebijušu uzplaukumu, bārmeņiem radot jaunas, drosmīgas, neparastas receptes un radoši pieejot jau gadsimtiem zināmiem un pazīstamiem kokteiļiem, jo šodienas sabiedrība ir gatava garšas eksperimentiem. Arī Latvija neatpaliek un mūsu bārmeņi ar lielu interesi gan rada paši, gan apgūst pasaules grandu pieredzi.

Tā pavasarī Rīgā viesojās pasaules kokteiļu "galvaspilsētas" Londonā bāra "Artesian Bar" vadošais miksologs Rūdijs Karraro (Rudi Carraro), kurš tiek dēvēts par kokteiļu pasaules jauno uzlecošo zvaigzni. Viņš 30 uzaicinātos Latvijas bārmeņus meistarklasē, ko organizēja un aizvadīja bārs XIII, iepazīstināja ar saviem darbiem, dalījās pieredzē un atklāja jaunas kokteiļu gatavošanas nianses.

Tā kā Latvijā strauji attīstās kokteiļu kultūra, mūsu bārmeņi ar entuziasmu apmeklē šādas meistarklases, ar tajās iegūtajām zināšanām vēlāk iepriecinot un pārsteidzot savus klientus. Rūdijs Karraro Latvijas vadošajiem bārmeņiem atklāja vienu no pasaulē izcilākajiem degvīniem - "Absolut Elyx". "Absolut" degvīns tiek radīts tikai vienā vietā pasaulē - Zviedrijas pilsētiņā Ahusā, kur, ievērojot senas ražošanas tradīcijas, no pazemes tiek ņemts maigais avota ūdens un apkārtnē audzēti ziemas kvieši, kas šim degvīnam nodrošina tā neatkārtojamo, īpaši maigo garšu un unikālo raksturu. Savukārt "Absolut Elyx" ir šā degvīna meistardarbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!