siers
Foto: PantherMedia/Scanpix
Šveices zinātnieki nākuši klajā ar šokējošu paziņojumu – caurumiņi sierā neveidojas no baktēriju darbības.

Pēc zinātnieku domām, caurumiņi sierā rodas tāpēc, ka govju slaukšanas procesā pienā nokļūst mikroskopiskas siena daļiņas, vēsta ārvalstu mediji.

Lai apstiprinātu šo hipotēzi, pētnieki veikuši eksperimentu sēriju - viņi mākslīgi pienā ievietojuši maziņas siena un salmu daļiņas. Eksperimenta rezultāti atklājuši, ka pievienotajam siena daļiņu daudzumam ir tiešs sakars ar caurumiņu lielumu gatavā sierā.

Pēdējo 15 gadu laikā caurumiņu skaits un izmērs Šveices sieros ievērojami samazinājies. Zinātnieki uzskata, ka tas saistīts ar pārmaiņām piena ieguvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!