Foto: DELFI

Vai esi dzirdējis pieņēmumu, ka tomātu sula putna lidojuma augstumā garšo pavisam citādāk? Patiesībā dzirdēti pat tādi pieņēmumi, ka jebkurš ēdiens augstāk par zemi garšo īpaši. Ilgi nav jādomā, kā par to varētu pārliecināties, jo tieši to piedāvā ''Dinner in the sky'', kas jau piekto gadu pēc kārtas pašā Rīgas sirdī pulcina gardēžus, interesentus un dzīves baudītājus, lai izbaudītu šefpavāru gatavotu maltīti. Arī portāls ''Tasty'' devās misijā, lai 50 metru augstumā aplūkotu vērienīgo skatu virs Rīgas un izbaudītu šefpavāra sagatavoto maltīti.

Vai tas būtu lidojums ar lidmašīnu vai pacelšanās vien 50 metrus virs zemes ar ''Dinner in the Sky'', mirkli pirms šī notikuma vienmēr gaisā virmo īpaša atmosfēra. Arī šis pasākums nebija izņēmums un ikkatrs pirms pacelšanās jutās kā īpaši. Vieniem tas izpaudās kā bailes, citam kā patīkams satraukums, taču vienaldzīgo nebija. Pasākumi organizatori draudzīgi apvaicājās, vai kādam ir bail no augstuma, un pēc pāris paceltām rokām tika rasts arī risinājums – šampanietis. Kā zināms, pēc glāzes šampanieša visi kļūst nedaudz drošāki un drosmīgāki, arī šajā gadījumā, glāze dzirkstošā prieka ikvienam nāca tikai par labu.

Pirms svinīgā notikuma, proti, pacelšanās 50 metrus virs zemes, vīnzinis Jānis Kaļķis ļoti profesionāli demonstrēja šampanieša pudeles atvēršanu ar zobens palīdzību, kas, protams, publikā raisīja ovācijas un skaļus aplausus. Savas prasmes pēc instruktāžas sniegšanas iemēģināja arī Prāta vētras mūziķis Jānis Jubalts, kuram, lai gan tas izdevās tikai ar piekto cirtienu, pelnīti aplausi un ovācijas tika nopelnītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!