Lielvārdes Citra pikniks - 69
Foto: Māris Lapiņš

Vasaras sezona nav iedomājama bez piknikiem, taču, lai arī cik vilinoša šķistu doma par maltītes ieturēšanu brīvā dabā, dažkārt trūkst ideju, ko pagatavot, lai ēdiens būtu piemērots šādiem apstākļiem, kādi dzērieni ir piemēroti ēdienam, kā to pēc iespējas ērtāk pasniegt un galu galā, kā panākt rezultātu, kas ļauj izbaudīt mirkli? Restorāna ''36.līnija'' šefpavārs Lauris Aleksejevs atzīst, ka pikniks ir brīnišķīga vasaras sastāvdaļa, ko noteikti vajadzētu izbaudīt mums visiem, tieši tāpēc portālā "Tasty.lv" tuvāko divu nedēļu laikā tiks arī publicētas gards receptes, kas tapušas sadarbībā ar ''Lielvārdes alus'' jaunāko produktu, eila tipa alu "Citra", kā arī restorāna ''36.līnija'' komandu - šefpavāriem Lauri Aleksejevu un Vasiliju Strelkovu.

Atbilstoša ēdiena izvēle

Viens no pārdomu rosinošajiem tematiem, kas attiecas uz pikniku, ir ēdiena izvēle. Maltīte brīvā dabā noteikti uzstāda savus ierobežojumus, tāpēc ne visi ēdieni var būt piemēroti piknika rīkošanai. Patiesībā katra maltīte, kas tiek baudīta svaigā gaisā, var tikt dēvēta par pikniku, atliek tikai izmantot nedaudz fantāzijas un radošuma ēdiena pasniegšanā un vietas noformēšanā, lai pikniks būtu iemūžināšanas vērts ne tikai bildēs, bet arī pašu atmiņās. Gluži kā teicienā ''nav nepiemērotu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs'', to pašu var attiecināt uz ēdiena izvēli piknikam. Ja tiek izvēlēti atbilstoši trauki un pasniegšana, var gatavot jebkuru ēdienu, arī zupu, ja vien ir tāda vēlēšanās. Neaizraujoties ar gastronomiskajām fantāzijām, var pagatavot arī ļoti vienkāršus ēdienus, paraugoties uz sastāvdaļām no cita skatpunkta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!