Foto: Shutterstock
Strauji tuvojas ne tikai Līgo svētki, kad ir jādomā par to, ko likt galdā, bet vasara piepildīta arī ar citiem svarīgiem notikumiem, kuros jāpabaro viesi. Tāpēc vaicājām profesionāliem banketu, kāzu un viesību galdu klājējiem, lai atbild uz tik svarīgo jautājumu – vai rasols joprojām ir modē?
„Svētki Jums” pārstāvis Ronalds Undzēns Tasty.lv pastāstīja, ka, ja cilvēki pasūta rasolu, tad tas arī tiek likts galdā. Viņš gan piebilda, ka izpratne par īstu latviešu rasolu ir sašķobījusies un izzudusi, jo par rasolu tiek saukta ikviena salātu recepte, kurai klāt ir gaļa.
Visīstākais rasols ir no Ulmaņlaika Kaucmindes skolas receptēm, un tā sastāvā jābūt teļa cepetim, nedaudz siļķei, nēģiem, bietēm, kā arī kartupeļiem, skābētiem gurķiem, olām un krējumam.
Undzēns

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!