Galvenais, lai visi grilējamie produkti būtu labi ieeļļoti un, ja tas nepieciešams, pievieno tiem sāli un piparus.
Grilēts arbūzs
Protams, arbūzs ir gards un iekārojams auglis tāds, kāds tas ir - svaigs un sulīgs. Tomēr grilēšana to nesabojā un, ja vēlies izbaudīt arbūzu savādāk kā ierasts, tad sagriez to šķēlēs, apsmērē ar olīveļļu, uzkaisi nedaudz sāli un piparus un liec uz karsta grila.
Grilēts kēkss
Grilēt var ne tikai maizi, bet arī sviestainā un saldā kēksa šķēles. Grils atmodina kēksa šķēlē riekstainus aromātus, veido nedaudz kraukšķīgu un gardu garoziņu. Pasniedz ar putukrējumu un zemenēm. Vasara uz siltas maizītes!
Grilēti kivi
Sagriez kivi biezās šķēlēs ar visu mizu, apsmērē ar olīveļļu un uzkaisi nedaudz sāli un piparus. Pasniedz ar vaniļas saldējumu. Garšīgi!
Grilēti banāni
Grilēts siers
Grilēšanai jāizvēlas siers, kas nekūst, bet veido maigu, kraukšķīgu garoziņu, vidiņu saglabājot mīkstu. Tāds ir Tējas siers, Jāņu siers, Halumi un mājās gatavotais baltais siers (recepti vari izlasīt šeit). Pasniedz ar salātiem.
Grilēti avokado
Grilēti virtuļi
Grilēts virtulis (donut) iegūst jaunu garšas dimensiju. Grēcīgais kārums kļūst vēl neatvairāmāks. Izvēlies virtuļus bez glazūrām, tādus, kas apkaisīti tikai ar cukuru. Liec tos uz restītēm un grilē, līdz karsti.