Delfi foto misc. - 43587
Foto: DELFI

"Dinner in the Sky" Jūrmalas restorānā ēdienkarte tika uzticēta vienam no labākajiem šefpavāriem pasaulē un vadošajam Somijas "garšu meistaram" Mati Jemsenam (Matti Jämsen), kurš ar šo ekstravaganto projektu sadarbojas jau otro gadu pēc kārtas.

Mati Jemsens (attēlā - pa labi) savu labo slavu šefpavāru pasaulē ir iemantojis, pateicoties sasniegumiem prestižajā "Bocuse d'Or", kas ir pasaules čempionāts pavāriem. Šogad viņam tajā izdevās sasniegt labāko rezultātu, kādu jebkad uzrādījuši Somijas pavāri - ceturtā vieta. "Vienīgais, par ko žēl, ir tas, ka es tikai 11 punktus zaudēju trešajai vietai, ko ieņēma zviedrs," portālam "Tasty.lv" stāsta Mati. "Jūs taču zināt, kādas mums, somiem, ir attiecības ar zviedriem. Tā ir tāda "mīlas-naida" spēle," viņš smejas. "Man patīk sacensības, vienmēr ir forši izdarīt labāk kā pārējie."

Jāņem vērā, ka augstumā gaisa spiediena dēļ mainās garšas sajūtas un ēdienam ir jābūt sāļākam nekā uz zemes. Jūs to zinājāt?
Mati Jemsens

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!