Gundegas Skudriņas gastronomiskā performance - 1
Foto: Publicitātes foto

Gastronomisko performanču aizsācēja Latvijā Gundega Skudriņa uzsākusi jaunu nepieradināto vakariņu jeb gastronomisko performanču ciklu "Gadalaiki". Nedēļas nogalē Tūjā, jūras krastā, norisinājās pasākuma pirmā performance "Vasara".

Performancē vienuviet sastopas gastronomiskie eksperimenti, teatrālas etīdes, mūzikas pasaules labirinti, scenogrāfija un dizains. Pavisam ciklā iecerētas četras performances – katra notiks savā gadalaikā. Maltītes paredzēts ieturēt ārā jebkādos laikapstākļos. Par īpašo vakariņu sīkāku norisi, to dalībniekiem iepriekš nav nekādas informācijas, portālam "Delfi" stāsta pasākuma rīkotāji.

Pasākuma pirmā daļa norisinājās jūras krastā Tūjā un tās vadmotīvs bija – uguns. Viesi baudīja izsmalcinātu, īpaši šim pasākumam radītu maltīti. Ēdienu vidū īpaši izcēlās dedzināti, kūpināti un dūmoti ēdieni - tika pasniegtas, piemēram, dedzinātas zemenes, pasākums noslēdzās ar mūzikas skaņām, kas plūda no liesmojošām klavierēm. Pasākuma norisei piesaistīti aktieri, scenogrāfs un dizainers, bet spēlēm ar ēdamiem burbuļiem - ķīmiķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!