maize
Foto: Shutterstock

Ideālā maize ir svaiga, mīksta, garšīga un uzturvielām bagāta. Nav noslēpums, ka nepareizi uzglabāts maizes klaips pakāpeniski zaudē savas labās īpašības, maize kļūst sastāvējusies un pat pelē ātrāk, kā tai vajadzētu. Ar padomiem, ko darīt, lai maize pēc iespējas ilgāk saglabātos svaiga un garda, dalās maiznīca Fazer Latvia.

Vispirms, veikalā, iegādājoties maizi, pievērs uzmanību derīguma termiņam, kas norādīts uz iepakojuma. Izvēlies svaigāko no maizēm jeb to, kuras derīguma termiņš ir aktuāls vēl kādu laiku. Tās derīguma termiņš ir īss – vidēji trīs līdz piecas dienas, tāpēc ir svarīgi paņemt to kukulīti, kurš uz veikalu atvests nesenāk. Neļauj sevi apmulsināt akcijām, jo bieži vien šādā veidā tiek tirgota maize, kuras derīguma termiņš beidzas nākamajā dienā. Uzglabājot maizi karstajos vasaras mēnešos, kā arī mitrajā rudens laikā, jāvadās pēc pieciem vienkāršiem principiem:

1. Noteikti esi pamanījis, ka teju visi maizes kukulīši ir iepakoti dažādu izmēru un krāsu maisiņos. Atļauj maizei palikt šajā iepakojumā arī tad, kad esi to aizvedis mājās. Polietilēna vai papīra maisiņš pasargā no putekļiem, mitruma un citiem iespējamajiem kaitējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!