No 2. līdz 5. septembrim Rīgā starptautiskajā izstāžu zālē "Ķīpsala" izstādes Riga Food 2015 ietvaros varēs vērot aizraujošus bārmeņu un baristu šovus, tostarp meistariem sacenšoties par labāko titulu dažādos konkursos. Četru dienu garumā izstādes apmeklētājiem būs iespēja vērot bezalkoholisko kokteiļu bārmeņu sacensības "Evian & Badoit", Latvijas finālu konkursam "Riga Black Balsam Global Challenge" un profesionālās baristu sacensības "Sanremo Opera Cup".
Papildus jau minētajiem konkursiem interesenti varēs piedalīties unikālā viskija jaukšanas meistarklasē. 2. septembrī hallē Nr. 1 uz lielās skatuves visas dienas garumā notiks unikālas meistarklases par viskija darīšanu "Grant's School of Blending". Katrā meistarklasē praktiski varēs darboties 12 interesenti – izstādes apmeklētāji un uzaicinātie viesi, savukārt pārējiem būs iespēja šo aizraujošo procesu vērot klātienē.
Apmācību laikā to dalībnieki varēs uzzināt par dažādiem skotu viskija spirtu veidiem – iesala un graudu spirtiem. Dalībnieki tiks iepazīstināti ar Master blender profesijas pamatiem un darba ikdienu, turklāt, izmantojot autentiskus spirtu paraugus no Skotijas, pašiem būs iespēja uzjaukt savu blendēto skotu viskiju. Meistarklases vadīs Ansis Ancovs, "Grant's" vēstnieks Baltijā.