"Īpaši atceros skolotāju Jāzepu Arbidānu, kurš nemācīja gatavot ēdienu, bet iemācīja mīlēt to, ko tu pats pagatavo," – atminoties savu ceļu uz pavāra profesiju, stāsta Gaismas pils restorāna "Klīversala" šefpavārs Dāvis Kancāns. Viņš savas pavāra gaitas uzsācis, iestājoties Restorānu servisa skolā, kur fantastiski skolotāji pavārmākslu ļāvuši ieraudzīt pavisam citā gaismā.
Par pavāru nepiedzimst
Dāvis ir pārliecināts, ka par pavāru nepiedzimst, to iemācās: "Pavārmāksla ir ļoti vienkārša, tikai daudzi to lieki mēģina sarežģīt. Ne katrs cilvēks var skaisti un krāšņi izdekorēt lielu torti, toties to izcept var iemācīties jebkurš cilvēks, kuram ir liela apņēmība, izturība un vēlme mācīties." Pateicoties zinošiem skolotājiem un citiem pavāriem, Dāvim pavāra profesija ir kļuvusi par dzīvesveidu. Viņš ir paņēmis mazumiņu zināšanu no katra šefa, ar ko reiz kopā ir strādājis, un ne tikai – Dāvis ļoti daudz ir mācījies no cilvēkiem, kas nav pavāri, toties visu mūžu ir gatavojuši neskaitāmi daudz un dažādus ēdienus. Un tieši šie cilvēki ir iemācījuši tādus knifus, ko skolā un restorānos nemāca.