Polijas nacionālā virtuve – tumīgas zupas, sātīgi pamatēdieni, aromātiski dzērieni, pilnīgi garšu salikumi un pats galvenais – pamatīgums. Tieši šādas ir manas asociācijas ar Polijas nacionālo virtuvi un ēdieniem, kas tikuši baudīti līdz šim, caurbraucot lielajai valstij, taču skaidrs, ka lielceļu krogi neatspoguļo virtuves patieso seju, un tā tas ir ne tikai Polijā. Tieši tāpēc, bez jebkādiem aizspriedumiem, piekritām mesties nezināmajā un baudīt Polijas nacionālo virtuvi tieši tā, kā pieņemts, lai pēc tam par to pastāstītu arī lasītājiem. Jau pirmais iespaids par Eat Poland rīkotajām vakariņām lika saprast, ka aizejot, priekšstats būs pavisam cits.
Nebūt jau nebija arī tā, ka pilnīgi visas ilūzijas tika gāztas un nekas no gaidītā nepiepildījās, jo viesiem nebija kur sprukt bez poļu nacionālā alkoholiskā dzēriena, proti, šņabja, nobaudīšanas, kas tika pasniegts necerēti eleganti – skaistās kristāla glāzēs, ar pašu gatavotu limonādi un aromātisku lavandas zariņu, kuras reibinošo smaržu veicināja ledus aukstie gabaliņi. Ja jau tik skaists un elegants ir ievads, diezin vai kas sliktāks varētu gaidīt turpmākajās vakariņās, tāpēc ar lielu ziņkāri un interesi tiek gaidīti šefpavāra Michal Gunilka radītais sniegums. Aprunājoties ar klātesošajiem vakariņu viesiem - aicinātiem žurnālistiem un kulinārijas entuziastiem, jāteic, domas par Polijas virtuvi visiem bija līdzīgas - neviens nebrīnītos, ja uz eleganti klātā galda tiktu pasniegta govs kuņģa zupa, pierogi vai kāds pamatīgs kartupeļu ēdiens, un arī tas būtu bijis interesenti, bet, protams, mūsdienīgā izpildījumā viss ne tikai izklausās, bet arī smaržo un garšo pavisam citādāk un tieši, tā, kā mēs gribētu.
Aicināti baudīt ne tikai ēdiena garšu, bet arī vizuālo noformējumu, smaržu un uz šķīvja izveidoto māksliniecisko noskaņu, tiek baudīts pirmais sniegums ar ļoti klasiskām, bet radoši pasniegtām sastāvdaļām. Uzkoda ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem, paipalu olām, bekonu, mandelēm un atsvaidzinošu skābeņu mērci – tas viss kopā atsauc atmiņā pavasari un svaigumu.