uzkodu mērce
Foto: Shutterstock
Jau no neatminamiem laikiem cilvēki ir gatavojuši mērces. Visi izcilie šefpavāri apgalvo, ka garšīga ēdiena noslēpums ir tam atbilstoša mērce. Pat visvienkāršākais ēdiens ar mērci pārvēršas par pavārmākslas meistarstiķi. Kurš gan nav pats dzīvē pārliecinājies, ka uz galda var pasniegt sagrieztus visvienkāršākos dārzeņus un mērcīti vai vairākas mērcītes, un svētku galds ir uzklāts?!

Katram ēdiena veidam ir sava vispiemērotākā mērce. Tā var būt gan bieza un krēmīga, gan samērā šķidra, tā var būt maiga un netrāla vai pikanta ar čili asumiņu, vai skābena un atsvaidzinoša.

Vai zināji, ka pasaulē mērču recepšu ir vairāk nekā ēdienu receptes? Bet kādas ir piecas vispazīstamākās receptes, kuras izmanto gandrīz ikvienā pasaules malā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!