vista cepetis
Foto: Shutterstock

Vistas gaļa ir viens no veselīgākajiem un arī iecienītākajiem gaļas veidiem, ko dažādi pagatavotu labprāt ceļam galdā gan ikdienā, gan svētkos. Tomēr veikalos pieejamais vistas gaļas piedāvājums ir ļoti plašs un atpazīt augstvērtīgāko vistas gaļu nemaz nav viegli. Jo īpaši tas var sagādāt grūtības, pērkot svaigu vistas gaļu, kas pieejama gan sverama, gan iepakojumā.

Latvijas vadošā putnu gaļas ražotāja "Putnu fabrika Ķekava" un Snapshots veiktā aptauja liecina – iegādājoties vistas gaļu, Latvijas iedzīvotāji vadās pēc vairākiem sev būtiskiem kvalitātes kritērijiem.

Vistas gaļas svaigums ir galvenais kritērijs, pēc kura iedzīvotāji spriež par gaļas kvalitāti. Tā ir būtiskākais kvalitātes kritērijs 80% aptaujāto iedzīvotāju. Svarīgs ir arī skaidri norādīts gaļas derīguma termiņš (56%). Pārliecību par gaļas augstvērtīgumu vairo arī ražotāja sertifikācija, ko par būtisku atzīst puse aptaujāto. Gandrīz 40% uzskata, ka garants kvalitātei ir iespēja izsekot vistas gaļas izcelsmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!