Olbaltumvielām bagāti produkti
Vienas no organisma imunitātes stiprināšanai vērtīgākajām vielām ir olbaltumvielas. Tās organismā ir neaizvietojamas jo no olbaltumvielām veidojas fermenti jeb enzīmi, hormoni, antivielas, kā arī antigēni u.c. organismam svarīgi savienojumi. To trūkums var būt par iemeslu sliktai pašsajūtai un zemām organisma aizsargspējām. Vidēji 70 kg smagam cilvēkam dienā ir jāuzņem līdz pat 70 g olbaltumvielu. Infekciju un drudža laikā to nepieciešamība pieaug, tādēļ laikā, kad visapkārt klejo dažādi vīrusi ir ļoti svarīgi sekot līdzi regulārām un uzturvielām bagātām ēdienreizēm. Steidzīgajā ikdienas ritmā vismaz 2 - 3 reizes dienā uzturā jāiekļauj olbaltumvielām bagāti pārtikas produkti, - dažādas zivis, olas, rieksti, pākšaugi un liesa gaļa, piemēram, vistas gaļa. Viena saujas izmēra tvaicēta vistas fileja satur līdz pat 40 g olbaltumu – vairāk nekā pusi no nepieciešamās olbaltumvielu dienas normas.