Grāmatas autores Tasty.lv atklāja, ka pie recepšu apkopošanas strādājušas jau no 2006. gada, un šo deviņu gadu laikā liela daļa tehnikuma audzēkņu jau paspējuši skolu absolvēt, un nu paši strādā kā profesionāli pavāri. Edgars Balodis, restorāna "Kaļķu vārti" pavārs karstajā cehā, uzrunājot klātesošos, neslēpa savu prieku, ka cilvēki aizvien meklē iespējas un padomus, kā gatavot latviski, balstoties uz senču tradīcijām.
Kāda tad ir Lejaskurzemes – Nīcas, Bārtas un Rucavas – kulinārija? Ēdieni ir smeķīgi, cūku bērēs nekas netiek laists zudumā, bet pagatavošana – autentiska un tikai latviešiem raksturīga. Jo nevar balto sviestu uztaisīt no veikalā pirkta krējuma, tas jāmeklē laukos, saimniecībās, kur gotiņas tiek labi barotas un piena produktiem nekas netiek pievienots. Balto sviestu saimnieces koķeti arī mēdz saukt par "gurnu sviestu", jo tas ir tik gaisīgs un līdzīgs biezpienam, ka pieskaroties trīc gluži kā kārtīgas saimnieces platie gurnu tauciņi. Bet pēc labākajām zivju pagatavošanas receptēm tehnikuma audzēkņi kopā ar savām skolotājām devušies uz Pāvilostu.