kotlete
Foto: Shutterstock
Svētku laikā ar bagātīgi klātiem galdiem ne viens vien var attapties, ka ēsts ir par daudz. Var pat rasties sajūta, ka kuņģis ir apstājies un neko nevar ieēst vispār, pat dzirdēt par ēdienu nav ne mazākās vēlmes. Šādos gadījumos talkā var nākt didžestīvs.

Lai arī didžestīvs tiek lietots uzreiz pēc maltītes, tas var palīdzēt arī nākamajā dienā, ne velti šī veida stiprā alkohola dzēriens izdzīvojis cauri gadsimtiem.

Didžestīvs ir stiprā alkohola dzēriens, kas stimulē vai palīdz atjaunot gremošanu, tas atjauno kuņģī labsajūtu, dzēšot nepatīkamo smaguma sajūtu. Didžestīvs ir iedarbīgas un efektīvas zāles šādiem gadījumiem, un tieši tā tas būtu arī jāsaprot un jālieto - viens piņģerots jeb šotiņš pēc smagas maltītes. Latvijā šāds glābējdzēriens ir melnais balzāms, bet pasaulē pazīstamāki ir citi zālīšu uzlējumi. Kādi tie ir?

Akvavits

Foto: Shutterstock

Šartrēze

Foto: Shutterstock

Strega

Foto: Shutterstock

Cinars

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!