Dom Perignon un Justine Proy - 43
Klāt brīdis, kuram laikam vislabāk piestāv šampanieša dzirkstošie burbuļi. Gadu mija, kad svinam nākotni, priecājamies par sasniegto un dzīvi. Griestos un debesīs lido šampanieša korķi un glāzēs vijas smalku burbulīšu virtenes. Grūti iedomāties svinības bez dzirkstošā vīna, bet bija laiks, kad šampanietis tika uzskatīts par "sātana dzērienu". Labi, ka tas notika Francijā, kurā dzīves mīlestība un gastronomija nereti ņem virsroku pār mistiskām bailēm un tā pasaule ieguva svētku dzērienu - šampanieti.

17. gadsimta otrajā pusē Oviljē (Hautvillers) abatijā Šampaņā bija vīna pagrabu pārzinis, benediktīniešu mūks "Dom" Pjērs Periņons (Dom Pierre Perignon), kurš nolēma pasniegt Dievam dāvanā labāko, ko spēj radīt - vīnu. 1668. gadā viņa pienākumos bija darīt vīnu abatijas vajadzībām, taču Periņons gribēja radīt ko tādu, kas būtu Dieva cienīgs. Vīnu, kas būtu perfekts un izcils. Pjērs Periņons abatijā nodzīvoja 47 gadus un visu laiku nepaguris strādāja, meklēja, eksperimentēja, uzlabojot vīna kvalitāti. Vīns bija viņa aicinājums un kaislība, mūža darbs un veltījums Visaugstākajam. Ar šo pārliecību joprojām strādā "Dom Perignon" vīna ražotāji, kuru pārstāve Žistīne Pruā (Justine Proy) bija ieradusies Latvijā, lai iepazīstinātu mūsu vīna cienītājus ar "Dom Perignon" un tā jaunāko "vintage" no 2006. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!