pulveris superfood
Foto: Shutterstock

Veikalu plauktos arvien plašākā piedāvājumā parādās dažādi pulveri no dārzeņiem, augļiem un ogām, taču līdz ar to iepazīšanu, ne vienam vien rodas jautājums – kāda ir tā vērtība un kā to pielietot? Tā kā arī Latvijā veiksmīgi uzsākta šādu produktu ražošana, portāls Tasty.lv konsultējās ar ražotāju ''Absolūts ēd'' pārstāvi Ilzi Lipsku, lai noskaidrotu ko vairāk par šo produktu.

Iemesls tam, kāpēc šāda veida pulveri no ogām, dārzeņiem un augļiem, pamazām iekaro kulinārijas entuziastus un veselīga dzīvesveida piekritējus, ir globālais dzīvesveids. Šobrīd teju vairāk kā jebkad cilvēki domā par produktiem, ko lieto uzturā un meklē jaunus risinājumus, kā nodrošināt organismu ar nepieciešamo. Tā kā ļoti pieprasīti ir dažādi smūtiji, cilvēki meklē risinājumus, kā dažādot garšu un bagātināt kokteili, ko dzert kā veselīgu alternatīvu ēdienreizei, skaidro Ilze.

Ilze stāsta, ka pašu saimniecībā lēmums uzsākt pulveru ražošanu aizsākās brīdī, kad bija jāmeklē alternatīvas konservējumiem, kas mājās netika apēsti tik daudz, cik sagatavots. Tā kā pulvera veidā jebkurš produkts saglabājas ilgāk un arī pielietojuma iespējas ir plašākas, tad arī pulveri ievērojami guvuši atzinību ne tikai pašu mājās, bet arī citu ēdienkartēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!