Mēs dzīvojam laikā, kad ēst gatavošana ir kļuvusi par vienu no patīkamākajiem hobijiem. Draugu vidū uzradušies gardēži, kas iedegas par jaunām garšām, bet kafejnīcu un restorānu vidū bez izdevīga pusdienu piedāvājuma vai brīvdienu vēlajām brokastīm parādījušās arī meistarklases šefpavāru pavadībā. Vienu no šādām meistarklasēm Tasty.lv devās notestēt arī kafejnīcā "Austra".
Vispirms jau mūs ieinteresēja meistarklases temats "Ko iesākt ar olām?", jo, tuvojoties Lieldienām, meklējam aizvien jaunus veidus, kā atklāt ko jaunu. Tradīcija – notiesāt godīgi iegūtos uzvaras augļus pēc olu kaujām – protams, ir burvīga, apziežot cieti novārīto olu ar majonēzi, bet ir lietas, kuras ir vērts mainīt. To arī pierādīja "Austras" šefpavāre Rūta Rietuma, kuras pavadībā meistarklases apmeklētāji iemācījās ne vien to, kā pašiem mājās pagatavot majonēzi, bet arī to, ka tik tradicionālās lietas ir vēl jo labākas, ja tās nedaudz pamaina.