Krusta maizītes, pīnes un pasha – svētku galda tradīcijas dažādās valstīs
Foto: Shutterstock

Tā diena ir klāt – olu kaujas, ripināšanas, šūpošanās un bagātīgas svētku maltītes. Lieldienas ir atskrējušas nemanot, kas nozīmē tikai vienu – kopā sanākšanu ar tuvākajiem un mīļākajiem. Ierasts, ka mēs uz galda liekam dažādas kūkas, pīrādziņus un citus gardumus, taču ko garšīgu Lieldienās bauda citur pasaulē?

Izrādās, daudzām valstīm ir savas kopīgās tradīcijas un dažas, kas ir pavisam atšķirīgas. Vai zināji, ka daudzviet uz galda noteikti jābūt jēra gaļai? Bet citviet krāsotās olas tiek ieceptas pat saldā maizē? Uzzini, ko interesantu liek galdā Grieķijā, Lielbritānijā un citās valstīs!

Priecīgas Lieldienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!