Foto: Privātais arhīvs

Iedomājieties – jūs ceļojat apkārt pasaulei, ik gadu nolidojot 180 tūkstošus kilometru, ēdat lidmašīnu ēdienu un rakstāt par to atsauksmes, jo tas ir jūsu darbs. Skan diezgan neticami, taču tieši tāda ir lidmašīnu ēdienu bloga Inflightfeed.com autora, grieķa Niko Lukas ikdiena. Tasty.lv bija ekskluzīva iespēja noķert Niko starp lidojumiem un uz mirkli parunāt par ēdienu – tādu, kas tiek pasniegts lidmašīnā.

Niko Lukas (Nikos Loukas) kopā ar filmu producentu Džeimsu Melloru (James Mellor) ieradās Rīgā, lai uzņemtu 3-4 minūšu video savam Kickstarter.com pūļa finansējuma projektam – aviokompāniju ēdienu apskatnieka nākamais solis ir dokumentālās filmas uzņemšana par to, kā dažādu valstu lidsabiedrības gatavo ēdienu, kas tiek pasniegts klientiem lidmašīnās. Mērķis – parādīt, kā strādā dažas no labākajām aviokompānijām pasaulē. Rīga ir pirmais no 15 pieturpunktiem Niko ceļojumā.

Sākotnējā iecere bijusi filmēt Lielbritānijā, taču, draudzīgās sadarbības vārdā, "airBaltic" Niko uzaicināja uz Latviju. Šeit arī viņam bija vien dažas stundas, lai nofilmētu materiālu, kas būtu pieteikums viņa projektam kopā ar Džeimsu. Galvenais mērķis – apskatīt, uzzināt visu iespējamo par lidmašīnās pasniegto ēdienu, kā arī pastāstīt par aviokompānijām paredzēto ēdienu gatavošanas vēsturi un tehnoloģijām. Kā tas top, kāpēc maltītes ir tādas, kādas tās ir, un pašiem pamēģināt, kā tas ir – pagatavot pasažieriem paredzēto ēdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!