tapas spāņu virtuve uzkodas olīvas maize šķiņķis siers desa
Foto: Shutterstock
Lai baudītu citu valstu nacionālo virtuvju ēdienus, nebūt obligāti nav jābrauc uz šo valsti. Ja ir zināmas nepieciešamās sastāvdaļas un pagatavošanas gaita, eksotisko ēdienu var pagatavot arī mājās. Šoreiz pievērsīsimies karstasinīgo spāņu virtuvei – lūk, 10 ēdieni, kas jānobauda, esot Spānijā, vai ko vērts pagatavot pašam, ja vien ir viss nepieciešamais!

Saules pārpildītas dienas, pēcpusdienas siesta un svētki visur, kur dodies – tā varētu raksturot spāņu dzīvesveidu. Atšķirībā no mums, spāņi neceļas septiņos no rīta un nedodas pie miera vēlu vakarā. Tā vietā, lai pārciestu karstās dienas, spāņi bauda pavisam citādāku dienas režīmu un kulminācija ir vien sešos vakarā, kad ļaudis, norimstot karstumam, beidzot piepilda ielas. Tas ietekmē arī spāņu ēšanas paradumus, jo vakariņas tiek ēstas ļoti vēlu – pat ap deviņiem vakarā.

Kas attiecas uz kulināriju – katram reģionam ir savas raksturīgās ēst gatavošanas iezīmes. Tuvāk Atlantijas okeānam, Spānijas ziemeļos, goda lieta ir ēst jūras veltes. Spānijas austrumi ir slaveni ar gardo rīsu maltīti paelju, kas radusies Valensijas pilsētā. Bet, viesojoties karstajos Spānijas dienvidos, Andalūzijas reģionā jānogaršo pašu spāņu gatavots gaspačo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!