Japāņu virtuve visnotaļ ir viena no interesantākajām un eiropieša, kur nu vēl latvieša, garšas kārpiņām neierastākajām. Tajā atrodamas ne vien tik vienkāršas sastāvdaļas, kā rīsi un nūdeles, bet arī tādas lietas, kā jēla tunča maltītes, neredzētas jūras veltes un citi gardumi. Tomēr tas viss apvienojas veselumā un veido ļoti bagātīgu ēdienu klāstu, ko noteikti vērts nobaudīt!
Uzlecošās saules zemes kulināros šedevrus var nobaudīt ne vien ceļojuma laikā, viesojoties Āzijas salā, bet arī tepat – kādā japāņu restorānā vai mājās, ja vien ir visas nepieciešamās sastāvdaļas maltītes pagatavošanai. Tāpēc portāls "Tasty" atlasīja 10 japāņu virtuves ēdienus, ko vērts nobaudīt vismaz reizi mūžā!
Bet, ja japāņu virtuve nevilina, palūko, ko labu nogaršot no Francijas, Vācijas, Spānijas, Indijas, Lielbritānijas un ASV kulinārijas!