Kulinārā blogere Sema Mērfija no Melburnas, Austrālijas radījusi veselīgāku miltu virtuļu versiju – suši virtuļus. "Es gatavoju, fotografēju un pavadu laiku savā mazajā Melburnas dzīvoklī. Vegānisko maltīšu gatavošana kļuvusi par vienu no manām kaislībām, un es vienmēr cenšos sevi izaicināt un pagatavot bērnības našķus, un tos "veganizēt" vai dažos gadījumos pārvērst trakos, mākslinieciskos darbos, kā suši virtuļi. Viss, lai parādītu pasaulei, ka teju jebko var padarīt vegānisku."
Mazie suši virtulīši tiek gatavoti formā, kas ietaukota ar kokosriekstu eļļu. Tajā ievieto lipīgos suši rīsus, lai iegūtu vajadzīgo apaļo izskatu. Pēc tam virtuļus dekorē ar melnajām sezama sēkliņām, ingveru, vasabi un avokado.
Semas kulinārie veikumi viņas "Instagram" profilā regulāri izpelnās vairākus desmitus tūkstošus sirsniņu atzīmju. Bet drīz viņas sekotāju pulks izaugs līdz 170 tūkstošiem.
Tomēr virtuļi nav vienīgais gardums, kas pagatavots no suši. Daudzi citi blogeri un pat kafejnīcas un restorāni visā pasaulē seko šim trakumam un pārvērš suši dažādos šedevros. Piemēram, suši salātu burciņā, picā, burito, burgerī un citos ēdienos.