grilēta vista gaļa vakariņas cepti dārzeņi
Foto: Shutterstock

Viens no iecienītākajiem maltīšu pagatavošanas veidiem vasarā nenoliedzami ir grilēšana, ko lieliski var apvienot ar atpūtu brīvā dabā draugu lokā. Nereti grilēšanai tiek izvēlēta tieši vistas gaļa, taču tās pagatavošana jāveic īpaši rūpīgi, lai gaļa neizkalstu vai vidū nepaliktu jēla. Grila sezonai ritot pilnā sparā, piedāvājam iepazīties ar putnu gaļas ražotāja "Tallegg" ekspertu ieteikumiem, lai grilētā vistas gaļa izdotos īpaši sulīga un garda!

Cik lielā karstumā vistas gaļa jāgrilē?

Vislabākais rezultāts tiks panākts, vistas gaļu grilējot vidējā karstumā. Ja karstums ir liels, vistas gaļa mēdz apdegt un vidū palikt jēla, bet zemā temperatūrā pastāv risks, ka ilgas grilēšanas laikā vistas gaļa sakaltīs. Noteikti pie gaļas jāatstāj āda, jo tādā veidā tiks saglabāts gaļas dabiskais mitrums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!