Foto: Publicitātes attēls

Par godu Cēsu 810 gadu jubilejai cēsniece Gundega Skudriņa sapulcinājusi ar Cēsīm saistītus izcilus Latvijas pavārus, lai saviem novadniekiem un svētku viesiem dotu iespēju baudīt gastronomiski muzikālu piedzīvojumu cauri gadsimtiem speciāli izveidotā "Garšu dārzā".

23. jūlijā jau no pulksten 11 Cēsu Pils laukumā darbosies gastronomisko performanču aizsācējas Gundegas Skudriņas veidots "Garšu dārzs", kas apvienos gan gastronomijas, gan mūzikas, gan citu kultūras jomu paņēmienus, lai padarītu šo svētku sadaļu neaizmirstamu ikvienam apmeklētājam. "Garšu dārzā" varēs baudīt dzīvo mūziku no klasikas līdz mūsdienu skaņdarbiem, aperitīvus un uzkodas. Tā būs vieta, kur nesteidzīgi izbaudīt svētkus un smelties spēkus aktivitātēm pilsētā.

"Pavāri ir fantastiski mākslinieki, kuri diriģē orķestri. Cēsu jubilejas svētkos darbosies seši nozares profesionāļi, kuri visi ir saistīti ar Cēsīm. Un varu apsolīt – tādas performances, kādas būs Cēsīs, citviet nebūs redzētas," teic "Garšu dārza" idejas autore Gundega Skudriņa un atklāj, ka šis būs unikāls gadījums, kad izcilie Latvijas restorāni – "Bibliotēka No. 1 Restorāns", "KUK BUK", "Restorāns 3", "Valtera restorāns", "Izsalkušais Jānis" – ārpus savām telpām piedāvās savus radošos veikumus un izcilos ēdienus par pieejamām cenām. "Es ļoti novērtēju, ka šefpavāri Andris Jugāns, Ēriks Dreibants, Juris Dukaļskis, Valters Zirdziņš un Māris Jansons piekrita ārpus savas restorāna virtuves radīt īpaši Cēsu 810 gadu jubilejai veltītus ēdienus, ko svētku viesi varēs gan nobaudīt, gan apskatīt speciāli izveidotā ekspozīcijā," pauž Gundega Skudriņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!