Foto: DELFI
To, ka latviešiem attiecības ar rudzu maizi ir īpašas un ļoti tuvas, zinām ne tikai mēs paši, bet jau arvien vairāk ārzemnieku, un tā nudien ir lieta, ar ko varam lepoties. Tomēr, ja nu gandrīz katrs no mums ikdienā ēd rupjmaizi, ne katrs prot to izcept, ko nevarētu teikt par mūsu senčiem. Man bija tā iespēja iejusties dalītā maizes cepēja lomā un pārliecināties, kā tad cep īstenu latviešu rupjmaizi.

Ieiet veikalā, nopirkt jau izceptu maizes kukulīti jau nav grūti, tomēr tikai tad, kad pats esi iemēģinājis roku maizes tapšanas procesā, saproti, cik patiesībā liela vērtība slēpjas zem raupjās garoziņas. Tieši šādas pārdomas man rosās galvā pēc maizes ceptuves ''Lāči'' apciemojuma.

Maizes cepšanas iemēģināšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!