Oktobra vidū, no 10. līdz 16. oktobrim Rīgā norisināsies jau desmitā Rīgas restorānu nedēļa. Katrā restorānu nedēļā piedalās arvien vairāk restorānu, un šoreiz to skaits ir sasniedzis 57. Apmeklētājiem nemainīgi tiks piedāvāta iespēja par 15 vai 20 eiro nobaudīt īpaši sagatavotus šefpavāru piedāvājumus, kas izceļ Latvijai raksturīgos un sezonālos produktus.
Tāpat kā aizvadītajā pavasara sezonā, arī šoreiz uzmanība tiks veltīta īpašiem konkrētās sezonas produktiem. Šoreiz – cidonijām, brieža gaļai un baravikām, tādējādi atzīmējot tuvojošos Rīgas-Gaujas reģiona iegūto Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017. gadā, kad katrā sezonā tiks izcelti trīs produkti.
Restorānu nedēļas laikā apmeklētāji varēs baudīt tādus ēdienus kā grilēta Latvijas brieža gaļa, pasniegta ar pastinaka-kartupeļu biezeni, grauzdētiem sīpoliem, baravikām un sarkanvīna mērci ar kadiķogām, briežgaļas tartars ar kartupeļu putām, brieža gaļas buljons ar rožkāpostiem un baraviku ravioli, baraviku un griķu krēmzupa, kartupeļu klimpas ar baravikām krējuma mērcē. Savukārt desertā varēs baudīt ceptu cidoniju vārītā krēma pudiņu ar bumbieri, gatavotu estragona sīrupā, ķērpi, kas pasniegts ar šokolādi, dedzinātām cidonijām, dzērveņu sorbetu un cigoriņu biskvītu un daudz citu ēdienu.