Šefpavāru diena - 2
Foto: DELFI
Piektdienas, 21. oktobra, pusdienlaiks mājīgajās Restorānu servisa skolas telpās pagāja skaļā čalošanā un manāmā satraukumā. Par godu Starptautiskajai šefpavāru dienai, kuru visā pasaulē atzīmē 20. oktobrī, profesionālo pavāru skolas telpās pulcējās bariņš Rīgas Centra daiļamatniecības vidusskolas 4. klases audzēkņu, kuri šefpavāres Svetlanas Riškovas un pavāra Haralda Sauša vadībā gatavoja veselas četras maltītes, kas iekļāvās Pavāru dienas šā gada tēmā "Māksla uz šķīvja".

Lai gan pavāri un viņu palīgi bija sagatavojušies laikus un visu maltīšu komponentus sagriezuši, sablendējuši un sarīvējuši iepriekš, uzdevums nebūt nebija no tiem vienkāršākajiem. Bērnus gatavošanai iedvesmoja Svetlanas Riškovas uzsauciens, ka gatavojot šoreiz būs jābūt radošiem. Pirmais uzdevums – no dārzeņiem un augļiem uz šķīvja "jāuzzīmē" savas vai kāda cita cilvēka sejas.

Pēc tam, kad pašportreti pagatavoti, mazie rakari ķērās pie gardu picu gatavošanas – katram mazajam pavāram tika dots savs uzdevums. Vienam jāizrullē mīkla, citam jāuzklāj garda mērce uz pamatnes, citam jāuzkaisa siers – un tā, līdz picām uzkaisītas visas nepieciešamās sastāvdaļas. Ēst gatavošana sasaucās ar Pavāru dienas mērķi – popularizēt un veicināt veselīgu ēšanu un gatavošanu bērnu vidū, parādot un iepazīstinot ne vien ar visdažādākajiem produktiem, bet arī to, ka gatavot veselīgi nav nemaz tik grūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!