Ja citronus dažādu kulināro meistarstiķu gatavošanā izmantojam uz nebēdu, tad cidonijas gan esam atstājuši nepelnītā novārtā, un velti. Tikpat skābas, veselīgas un dažādi pielietojamas kā citroni ir arī cidonijas. Raidījumā ''Gatavo 3'' tās bija galvenā tēma, kuru savās interpretācijās kā allaž pasniedza Linda Vilmansone, Anna Panna un jaunpienācējs Uģis Veits.
Gatavo Linda
Linda raidījumā atzina, ka viņas iecienītākais veids, kā patērēt cidonijas, gatavojot no tām sīrupu. Sīrups izveidosies no cidoniju šķēlītēm un cukura, sīkāku aprakstu lasi šeit, taču tad, kad sīrups jau izlietots un palikuši vien biezumi, tos var apliet ar degvīnu. Noturot šādu burciņas saturu divus mēnešus, izveidosies gards cidoniju liķieris. Ja šis pielietojums neiet pie sirds, šķēlītes varot izklāt uz cepamās plāts un kaltēt cepeškrāsnī 60 grādos, iegūstot gardas sukādes.