Viss šai pasaulē ir mainīgs, attīstās un atgriežas, atrodas pastāvīgā kustībā, taču ir dažas lietas, kas paliek un pastāv nemainīgas cauri laikiem. Ja neskaita vispārcilvēciskās un ētiskās vērtības, tikpat nemainīga ir cilvēku vēlme iepriecināt sevi garšīgi – vai tas būtu ēdiens, kāds našķis vai dzēriens, kas rada īstu baudas sajūtu.
Viens no šādiem dzērieniem ir konjaks – elegants, un ko tur slēpt, arī dārgs baudījums. Visbiežāk ar savu stāstu, taču to zināt nav obligāti, pietiek ar gatavību izjust, smaržot, baudīt un varbūt arī analizēt. Tajā pašā laikā konjaks nav vēsturē iekonservēta vērtība, tajā izmantotā sena pieredze var pielāgoties modernajām tendencēm, uzskata Francijas senā konjaka nama "Hennessy" vēstnieks Gijoms de Gito (Guillaume de Guitaut), kurš savas viesošanās laikā Rīgā piekrita sarunai ar portālu "Delfi".
– Kādi ir jaunākie trendi konjaku pasaulē?