Foto: Publicitātes attēli
Ēdiena vilinošais aromāts, gardēžu lustes un pavāru šedevri ikvienu interesentu gaidīs jau sestdien, 14. janvārī, kad Rīgā, Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā Vecrīgā, no pulksten 14 līdz 20 notiks pirmais Rīgas ielu ēdiena festivāls "Stāsts: Ziema". Ēdiens tiks radīts, izceļot Rīgas-Gaujas reģiona kā "Eiropas gastronomijas reģiona 2017" raksturīgo ziemas produktu klāstu, apvienojot pirmatnīgo un mūsdienīgo.

Izaicinājumu gatavot ziemas sezonā pieņēmuši četrpadsmit Rīgas šefpavāri, kā arī divi šefpavāri no Centrālās Dānijas reģiona Dānijā un Lombardijas reģiona Itālijā, kas arī 2017. gadā ieguvuši Eiropas gastronomijas reģiona titulu. Ārvalstu šefpavāri gatavos savām zemēm raksturīgos ēdienus tandēmā ar latviešu pavāriem – Dzintaru Kristovski no "Valmiermuižas vēstniecības Rīgā" un Denisu Ivankovu no restorāna "Kasha Gourmet".

Festivāla apmeklētāji īpaši izveidotā teltī varēs dalīties savās pārdomās par to, kas ir viņu dabas un zemes garša, vērot grupas "Pulsa efekts" priekšnesumus, laimēt pārsteigumus no restorāniem, izbaudīt ielu ēdienam atbilstošu gaisotni un, protams, nobaudīt īpaši gardus ēdienus, kuru pagatavošanā īpaši izcelti Rīgas-Gaujas reģiona produkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!