Gardēžus var iedalīt vairākās grupās – tie, kuri precīzi ievēro norādījumus receptēs, tie, kuri ļaujas brīvai improvizācijai, un tie, kuri ņem talkā viedās tehnoloģijas, liecina novērojumi. Padomos par to, kādām ierīcēm jābūt mājās un kāpēc tās nepieciešamas, dalās trīs ievērības cienīgi šefpavāri – Hestons Blūmentāls, Mārtiņš Rītiņš un Māris Astičs.
Piemēram, šefpavārs, ar trīs "Michelin" zvaigznēm apbalvotā restorāna "The Fat Duck" īpašnieks un mājas virtuves ierīču zīmola "Sage" vēstnieks Hestons Blūmentāls uzskata, ka labas ierīces virtuvē ir tikpat svarīgas kā ass nazis, labs mikseris vai ledusskapis. "Tās padara maltīšu gatavošanu vieglāku un precīzāku un pat palīdz radīt garšas un tekstūras, kuras citādi panākt būtu visai sarežģīti," atklāj Hestons savā grāmatā "Hestons Blūmentāls mājās".