Vienlaikus LTA uzsver, ka Latvijā nav vienotu standartu, kā jāgaršo viena nosaukuma produktiem, lai gan ražotāji vadās pēc līdzīgiem kritērijiem. Atsevišķiem ražojumiem gan ir saglabāts tradicionālais nosaukums, bet receptūra laika gaitā mainījusies. Tieši šis aspekts palielina degustācijas nozīmi konkrēta nosaukuma ražojumiem, novērtējot un izdarot secinājumus, kādu garšu sagaida patērētāji un kura ražotāja produkts tiek vērtēts visaugstāk.
LTA šāda veida degustācijas periodiski rīko kopš 2002. gada, tāpēc var sekot līdzi ne tikai gaļas produktu sortimentam, tā izmaiņām un pircēju prasībām, bet arī novērtēt gaļas pārstrādes nozari un Latvijas ražotājus kopumā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit