austeres šampanietis delikateses
Foto: Shutterstock
Dodoties uz restorānu vai kafejnīcu, skaidrs ir viens – esam gatavi baudīt lielisku ēdienu, ko īpaši gatavojuši šefpavāri. Tomēr, pasūtot ēdienu, sagaidām to, ka tā kvalitāte būs lieliska, bet pati maltīte – izcili garda. Lai izvairītos no vilšanās un nauda nebūtu palaista vējā, pasaulē slaveni šefpavāri padalījušies pieredzē ar tām maltītēm, ko labāk nepasūtīt, ja nevēlies sabojāt ēdienreizi.

Pārāk gatavs steiks

Slavenais šefpavārs Entonijs Burdeins izdevumam "Business Insider" atklājis, ka viņš pats nekad nepasūtītu ļoti gatavu steiku restorānā. Kāpēc? Izrādās, ja ēstuve piedāvā savā ēdienkartē labi izceptu steiku, nevis "medium rare", tā ir zīme, ka gaļa nebūs pirmā svaiguma un ir sīksta. Piedāvājot gaļu pamatīgi izceptu, restorāns nereti panāk to, ka izejviela neies zudumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!